Omgeving

Vijlen …

Het Mergelland ten voeten uit! In de rij van bekende, door veel vakantiegasten bezochte Zuid-Limburgse dorpskernen neemt Vijlen een belangrijke plaats in. Dit is het hoogst gelegen dorp van Nederland en wordt daarom ook wel het bergdorpje van Nederland genoemd. De statige toren van de Martinuskerk spitst fier en vooral hoog boven het landschap uit (253m NAP), en is daarmee een oriëntatiepunt voor wandelaars. Talloze, prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen liggen in het landschap rondom verscholen. De Stichting Natuur en Milieu heeft onlangs maar liefst 5 sterren toegekend aan onze omgeving.

De Vijlenerbossen

Vijlen wordt aan alle kanten omringd door weilanden, akkers en het grootste bos van Limburg, de Vijlenerbossen. Het levert een typisch Limburgs landschap op met holle wegen, hagen en graften en prachtige vergezichten. Vijlen is onderdeel van een Cittaslow gemeente, dat staat voor kwaliteit van leven, samenzijn, natuur en cultuur. Het gezellige, kleinschalige dorp kent enkele dorpswinkels, diverse leuke kroegjes, restaurantjes en terrasjes en heeft haar eigen dorpsfeesten en tradities. 

 

Plaats Afstand Plaats Afstand
Drielandenpunt  7 km Aken  6 km
Valkenburg 14 km Kerkrade 14 km
Heerlen 14 km Maastricht 22 km
Eupen 40 km Tongeren 40 km
Luik 45 km Keulen 85 km

 

Enkele suggesties

Zuid-Limburg kent enorm veel leuke activiteiten en evenementen. Te veel om hier allemaal op te noemen. Vandaar dat wij slechts enkele suggesties doen. Meer tips geven wij u graag tijdens uw verblijf of kom het zelf ontdekken!

• Wellness: Thermae 2000 (Valkenburg) / Carolus Thermen (Aken)
• SnowWorld (Landgraaf)
• Langlaufen in de Ardennen/Eifel of op het Drielandenpunt (Vaals)
• Antiekmarkt in Tongeren of Luik
• GaiaZoo in Kerkrade
• Meerdere prachtige musea zoals Bonnefantenmuseum (Maastricht) of Continium/Cube/Columbus museum (Kerkrade)

Wandelen

Het uitgestrekte wandelpadennet maakt van Vijlen een heus wandelwalhalla. Grensoverschrijdende wandelingen, thema wandelingen, makkelijke wandelingen of uitdagende wandeltochten, lees hier alles over wandelen rondom de Vijlerhof.

Fietsen

De bossen, glooiende heuvels, maar ook kuitenbijtende hellingen, maken Vijlen tot een waar fietsparadijs. Zowel recreatieve fietsers, met of zonder e-bike, wielrenners als mountainbikers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Lees hier alles over fietsen in de buurt van de Vijlerhof.

Steden & Cultuur

Kleine steden zoals Vaals en Valkenburg aan de Geul, maar ook grote steden zoals Aken (Duitsland), Heerlen, Maastricht en Luik (België) zijn allemaal binnen een straal van 45 km van de Vijlerhof te vinden. Lees hier alles over Steden en Cultuur dichtbij de Vijlerhof.